Loading...

Hvorfor Det Gode Mødested

Der findes i Danmark over 1.000 bestyrelser samt et stort antal advisory boards i frivillige organisationer som sociale organisationer, teatre, museer, gallerier, højskoler, efterskoler, friskoler m.fl. Nogle af dem er meget små, mens andre arbejder med store millionbudgetter, har mange ansatte og har et kendt og respekteret brand.

Fælles for dem er, at de har en oftest ulønnet bestyrelse, der trods den manglende honorering sidder med samme ansvar og indflydelse som lønnede bestyrelsesmedlemmer i f.eks. små- og mellemstore virksomheder. 

Men hvor virksomheder i stigende grad arbejder med professionel søgning af nye bestyrelsesmedlemmer, så sker det – endnu – kun i beskedent omfang i de frivillige bestyrelser. Dette på trods af anbefalinger fra bla. Frivilligrådet om bedre governance i hele den frivillige sektor. Resultatet er, at det i mange tilfælde præges lidt af tilfældigheder, hvem der vælges ind – ikke sjældent vælges kandidater fra en ret lukket kreds (”formandens venner” populært sagt) uden hensyn til f.eks. diversitet, matching af kompetencer m.m.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *